Picasa slideshow toevoegen aan blog

28 september , 2007 at 19:47 1 reactie

Ik ben een fervent gebruiker van de mogelijkheden die Google biedt, zo maak ik ook gebruik van Picasa. Een handige manier om via een paar muisklikken je foto’s online te zetten en daarna kun je nog van alles naar eigen wensen aanpassen. Ideaal!

Ook biedt Picasa de mogelijkheid om een slideshow van een album toe te voegen aan je website of blog. En hier komt de aap uit de mouw. De slideshow functie werkt niet in combinatie met WordPress.com. De reden hiervoor is veiligheid. Zo is onder andere javascript niet toegestaan om hier te gebruiken. Alle code die niet toegestaan is, wordt simpelweg direct verwijderd op het moment dat je het probeert.

Waarom gebruik je dan niet gewoon flickr of een andere mogelijkheid? Logische vraag en het antwoord daarop is dat ik geen zin heb om weer een account aan te maken. Simpel as that. Ja, dat is luiheid en betekent dus dat ik dikke pech heb… Klopt helemaal, maar als er genoeg mensen zijn die ook graag zouden zien dat wordpress.com picasa slideshows gaat ondersteunen, dan komt het vanzelf goed. Vandaar dat ik ook iedereen wil oproepen die dit leest om via de supportknop (rechtsboven te vinden in het administratie gedeelte van je blog) te vragen of Matt & co dit mogelijk willen maken… Een tweede optie is om de support van Picasa te vragen een andere code te ontwikkelen die hetzelfde doet en tevens werkt voor wordpress.com.

And the future will tell…

Onderstaande kwam ik nog tegen op de Picasa Help pagina. Zouden ze daar ook mee bedoelen dat ze aan WP.com support werken?

Issue Update: “Embed a Slideshow” Not Working


Hello Picasa Web Albums Users,

Some of you may have experienced issues with embedded slideshows not displaying correctly. We recently updated our service with a fix that
will resolve these problems for many users. We are aware that some users are still experiencing problems with embedded slideshows, and we plan to release another update addressing these issues shortly.

Advertenties

Entry filed under: Wordpress.com. Tags: , , , , , , , .

Prison Break continues Pieter Pander exposeert in Drents Museum

1 reactie Add your own

  • 1. ceesvoorn  |  17 maart , 2009 om 20:03

    Ik heb exact hetzelfde probleem. Ik werk altijd met windows witer, maar om gallery in te bouwen moet je een windows live account hebben. Ik heb een google account en daarom zou het ideaal zijn om gewoon via Picassa te kunnen werken. Weet je inmiddles al meer?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Categorieën

Feeds

TellerT


%d bloggers liken dit: