GSpace ultieme online harde schijf

2 november , 2007 at 13:05 1 reactie

In een ver verleden schreef ik over Gmail Drive een stukje software wat je gmail account omtovert tot een harde schijf van 2 GB (tegenwoordig al zo’n 4,5 GB). Vandaag kwam ik GSpace tegen. Dit programma kent meer mogelijkheden en aangezien Gmail drive al in tijden niet geupdate is een goeie reden om hier eens in te duiken. Voorwaarde is wel dat je onder Windows Firefox als browser gebruikt (iets wat ik sowiezo aanraad!). Ook Linux en Mac gebruikers kunnen dit programma installeren.

De mogelijkheden en uitleg:

Na installatie is het programma terug te vinden onder het menu Tools van Firefox. Als eerste dien je je gmail account gegevens in te vullen (manage accounts, meerdere mogelijk). Let op dat je het goede adres invult anders gaan je bestanden, foto’s of whatever naar een vreemde. Iets wat we liever niet hebben natuurlijk. Na op login gedrukt te hebben, verschijnt aan de rechterkant je gmail harde schijf. Het is zelfs mogelijk mapjes aan te maken.

*  File transfer mode: Vergelijkbaar met een FTP uiterlijk. Bestanden van je eigen hd uploaden naar je gmail hd. Let op: bestanden mogen maximaal 20 mb groot zijn.

*  Player Mode: Mogelijkheid om muziek (geen idee welke bestandsformaten worden ondersteund) af te spelen via GSpace. Dit gebeurt in de eigen player en streaming. Je Gmail account moet wel op de Engelse taal zijn ingesteld anders kunnen er problemen ontstaan.

* Photo Mode: Foto’s die je geupload hebt naar je gmail hd, kun je via GSpace weer terug kijken.

* GMail Drive mode: de mogelijkheid om bestanden die je ooit geupload hebt met Gmail Drive te kunnen downloaden met GSpace.

Voor zover ik nu kan beoordelen, werkt het allemaal prima. GSpace blijft dan ook zeker geïnstalleerd als Firefox plug-in.

Advertenties

Entry filed under: Mijn Tijd, Software. Tags: , , , , , , , , .

Online met Orange Elfstedentocht zeker in 2008!

1 reactie Add your own

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Categorieën

Feeds

TellerT


%d bloggers liken dit: